Tornar

FORUM ODS / CINEMA

Así crecen los enanos

Raúl Serrano

Dates
17 de gener
Edats
De 12 a 18
Sinopsi

Projecte documental sobre xiquets i adolescents tutelats que mostra una realitat tan complexa com és la que es viu en centres i famílies acollidores. El director i guionista Raúl Serrano ha comptat amb la col·laboració d'Amnistia Internacional, Fundació Arrels i fundació Cepaim.

La infància suposa un dels màxims valors de qualsevol societat. No obstant això, una part naix i creix en condicions molt desfavorables. Destinats a la delinqüència o la mendicitat, aquesta part dels menors sempre ha suposat, per a les societats en les quals van nàixer, un problema i un repte. A Espanya s'han desenvolupat sistemes que pretenen protegir el menor a través de la seua tutela en centres especialitzats, la funció última dels quals seria la de proporcionar-los una infància normalitzada i preparar-los per a afrontar la seua vida adulta integrats en la societat.
Valors pedagògics

Fins a quin punt són eficients? Quin és l'efecte real d'aquesta tutela en la vida d'un menor? Arriba a integrar-se socialment?.

Este documental pretén posar llums sobre aquestes i altres qüestions per boca dels involucrats, aquells que una vegada van ser menors tutelats, els seus educadors i especialistes en la matèria.

A través d'aquestes qüestions es generen reflexions que donen lloc a un debat, a la comprensió de realitats socials diferents però properes, i a l'adquisició de valors com l'empatia i la solidaritat

Durada
93 min.