Tornar

Teatre

CURIAL I GÜELFA

Bambalina Teatre Practicable (València ciutat)

Dates
28 al 31 de gener
Edats
De 12 a 18 anys
Sinopsi

Curial i Güelfa és una obra d’amor i gestes cavalleresques. Presenta la dificultosa relació entre dos enamorats de condicions contrastades: ella, una noble i rica senyora vídua, i ell, un jove humil i ociós que busca a qui servir per a prosperar.

Bambalina enceta amb aquesta proposta una nova línia d’investigació i recerca formal a partir de l’ús de la màscara combinada amb un vestuari específic, que converteix l’intèrpret en un titella humanitzat. Aquesta recreació estètica dels personatges proposa als més joves un ambient escènic fantasiós molt proper a l’estètica del còmic o dels videojocs. Un món inventat reforçat per les projeccions animades sobre una pantalla digital, element primordial de l’escenografia.

Estrenada en 2023 i s'ha presentat al Teatre Municipal d’Algemesí, la Mostra de Teatre d’Alcoi i el Festival Medieval d’Elx.

Valors pedagògics

Aquesta versió teatral fa èmfasi en els diàlegs que mostren els conflictes entre personatges i exposen una concepció humanística de gran riquesa i profunditat. La versió de Jaume Policarpo s'esforça també a transmetre la diversitat cultural i geogràfica que reflecteix la novel·la, i el plantejament d’autor que vol divertir, sorprendre i fascinar el lector, en aquest cas, l’espectador.

Amb aquest nou projecte, Bambalina pretén difondre i revalorar una obra cabdal de la nostra literatura.

Descarrega el dossier pedagògic

Durada
75 min.
Idioma
Valencià
Activitat expandida
En acabar l'espectacle, farem una xarrada amb els artistes.