Tornar

FORUM ODS / CINEMA

El professor Lazhar

Philippe Falardeau, Canadà

Dates
28 de març
Edats
De 12 a 14 anys
Sinopsi

Bachir Lazhar és un professor algerià al qual una escola pública de Montreal recorre després d'una terrible tragèdia que ha commocionat els xiquets, el suïcidi de la seua mestra de Primària. L'alumnat ha quedat molt impressionat pel succés, i la primera missió del nou mestre serà ensenyar-los a superar el trauma i acceptar la realitat per dura que siga, obrir-se als altres i no tancar-se en el seu dolor. El mateix Lazhar té un passat difícil i sap de què parla, per la qual cosa l'aula es convertirà en lloc per a la confidència i les classes, en prolongació de les seues mateixes vides.

Premis:

- Nominada a Millor pel·lícula de parla no anglesa als premis Oscar 2011

- Millor pel·lícula – Premis Genie 2011

- Millor pel·lícula canadenca – Festival de Toronto 2011

- Millor guió, Premi de la Crítica Internacional i Esment especial Diversitat Cultural – Setmana Internacional de Cinema de Valladolid 2011

Valors pedagògics

El film mostra com conviure amb la mort, amb el fet que els que vols ja mai estiguen. Parla de la vida i de l'impuls que ens fa buscar el que cada dia ens done forces per a alçar-nos i tirar avant.

La pel·lícula reflexa com socialment tractem les emocions, especialment, les negatives. I les paradoxes. L'argument es construeix en la quotidianitat de l'aula convidant a tots i totes a millorar les maneres d'educar (treballant allà dins totes les emociones) i a superar les diferències per a véncer, fins i tot, a la mort.

Durada
94 min.