Tornar

TEATRE

El verí del teatre

Esclafit teatre (País Valencià)

Dates
Del 31 de gener a l'1 de febrer de 2023
Edats
De 16 a 18 anys
Sinopsi

El text és un palau ple de portes on les sorpreses poden aparéixer en qualsevol moment. Durant una hora, no podreu baixar la guàrdia: a l’escenari té lloc una lluita de mirades, mentides i insinuacions. I com en un joc de rol, l’estratègia adequada serà la que faça que els personatges sobrevisquen.

El Verí del teatre és una trampa que gaudeixen joves i adults des de fa més de quatre dècades. Verins, antídots, ironies i tensió dramàtica: tot dins de la primera gran obra del teatre valencià contemporani.
Valors pedagògics
L'ésser humà és bo o dolent, per naturalesa? El Verí del teatre és una oportunitat perquè el públic (l'alumnat) conega l'obra fundacional del teatre contemporani valencià.

El Verí parla de les jerarquies, del poder, de la responsabilitat social. És una obra que posa en escena un joc apassionant de forces entre els poderosos, entre els privilegis i el poble. És un joc d'ombres que radiografia la societat, els estatus, i que genera un debat imprescindible: el de la necessitat de l'ètica enfront als interessos personals, i de com la supervivència en una societat hostil trau el millor i el pitjor de les persones.

El Verí és, sobretot, una obra que fomenta l'esperit crític i que convida al públic a participar dels debats més profunds i sòlids dels adults.
Durada
55 min.
Idioma
Valencià
En acabar l'espectacle, farem una xarrada amb els artistes
L'alumnat podrà visitar l'exposició 'Dones en Lluita', d'Amnistia Internacional. Estarà instal·lada a la primera planta del teatre.