Tornar

TEATRE

La repetición

Amaia Bono i Damián Montesdeoca (País Basc)

Dates
11 de novembre de 2022
Edats
De 16 a 18 anys
Sinopsi

La ciència solament pot percebre fenòmens repetibles. Coneixem l'univers a través d'allò es repeteix. L'ésser humà és l'únic animal que es repeteix en entropessar dues vegades amb la mateixa pedra. Tot es repeteix. A través del recurs de repetir en escena accions, paraules, sons i moviments, aquesta peça explora les possibilitats compositives i coreogràfiques de la mateixa repetició.

Actor i actriu generen línies d'acció i interacció que es perverteixen, modifiquen, fragmenten i reformulen, generant un context metateatral que balla entre l'assaig, la improvisació i la (re)presentació. La coreografia és, literalment, l'escriptura del moviment.

Valors pedagògics

Amb aquesta peça es treballa, de forma coreografiada, l'essència de l'escriptura i la gramàtica. És a dir, de quina manera les diferents figures literàries relacionades amb la repetició (al·literació, anadiplosi, pleonasme o polisíndeton, entre altres) cobren vida i passen al cos a través de la forma, el sentit, el so i el moviment.

Descarrega el dossier pedagògic

Durada
60 min.
Idioma
Castellà
Activitat expandida
En acabar, els actors realitzaran el taller 'Tropezar dos veces', un recorregut per la història de l'art on el concepte de 'repetició' és protagonista en el procés de creació.