Pelut i Pelat, els protagonistes d’aquesta peça escènica sonora, faran un viatge espacial, tombant barreres i explorant formes de comunicació noves. Es tracta d’una obra interactiva i inclusiva on trobareu teatre, música (a través de màquines sonores fetes amb materials reciclats) i projeccions colpidores.
Un projecte seleccionat dins del programa 'Art for Change' de la Fundació LaCaixa dut a terme amb la col·laboració de l’Associació de persones Sordes de Gandia i La Safor (APESORGA).
Fomentar la inclusió i normalitzar la visibilització de la diversitat funcional; mostrar el paper de la creació artística com a aglutinadora social.
Jul i Júlia, a través dels jocs de llums i ombres, de les il·lustracions i la dansa, estimularan la creativitat i la imaginació de totes les persones que viatgen amb elles.
L’assetjament escolar és una situació injusta que està present a totes les escoles, és un desequilibri de poder que influirà en el creixement i en l’evolució dels xiquets i xiquetes que el pateixen. Per aquesta raó, és important donar-los des d’una edat primerenca ferramentes perquè reconeguen el que els està passant, que puguen expressar allò que senten i que troben eixides d’aquesta situació. Una història de superació que ens convida a plantejar-nos moltes preguntes.
Un xiquet viu amb la seva família en una idíl·lica zona rural del Brasil, fins que el seu pare ha de marxar a treballar a la ciutat. El nen decideix emprendre un viatge per trobar-lo, una aventura apassionant que el portarà a descobrir un altre món controlat per la tecnologia, les màquines i els mitjans de comunicació. Una realitat que el nen contemplarà amb els seus ulls d’infant, intentant sobreviure sempre de la manera més juganera i innocent. Una excepcional joia de l’animació actual.
Premis:
Nominada als premis Oscar 2016.
Cristall del llargmetratge – Festival d’Annecy 2014.
Premi del públic – Festival d’Annecy 2014.
Premi especial del jurat – Festival Internacional de Cinema de Xangai 2014.
Premi de la Joventut – Festival Internacional de Cinema de Sao Paulo 2013.
'Antón Retaco' és un espectacle de teatre de titelles amb música en directe. És una adaptació del llibre de María Luisa Gefaell (Premi Nacional de Literatura 1952) amb una posada en escena per als infants de hui utilitzant diverses tècniques de titelles, màscares i actor.
Conta la història d'un xiquet nan que pertany a una companyia d'artistes ambulants. La troupe que recorre els camins de Castella està formada per la nana Martita, mare d'Antón, el seu pare el levantador de pesos Plácido, el cavall Cascabillo, la bonica Moixaines i els gossets savis Ca-Ca i Tuso...
Premis:
Premi Drac d’Or a la Millor Dramatúrgia en la Fira de Titelles de Lleida 2016.
L'espectacle constitueix un cant a la vida lliure, al teatre popular, al valor de les coses senzilles i a la mirada neta, poètica i amable sobre les coses.
Fomenta la inclusió social.
Premis:
Premi Drac D’Or millor espectacle Fira titelles de Lleida 2021.
Premi jurat Infantil millor espectacle 33 Festitíteres Alacant 2020.
Premi millor espectacle de titelles i objectes Fetén 2020.
Ofereix continguts que parteixen de les vivències infantils per a provocar aprenentatges significatius en el desenvolupament de molts dels àmbits del currículum: Les relacions d'amistat. El donar i rebre. La llibertat en les relacions d'amistat. El rang d'emocions des de l'alegria a la tristesa i de la seguretat a la incertesa. El món natural contraposat al de la ciutat. El poder evocador i simbòlic dels objectes i éssers que volen. Cel versus terra.
'Hi ha una sirena al meu saló' està basada en la història real de Valentina, una xiqueta de set anys amb AME, atròfia muscular espinal, una malaltia que li impedeix caminar però que al mateix temps li dona la força per a llançar-se a la piscina de la vida.
Objectius:
Buscar en la dificultat un aliat per a superar les barreres que la vida ens posa per davant.
Treballar l'autoestima i la confiança en un mateix.
Fomentar la igualtat davant de les diferències.
Un mur que no separa sinó que juga com a eix de simetria: a banda i banda dos personatges es busquen, juguen, es necessiten, comparteixen idèntiques il·lusions i les mateixes pors.
Premis:
Millor espectacle infantil – Premi del públic en la 25 Feria del Teatro de Castilla y León de Ciudad Rodrigo.
Menció especial en la 5ª edición del Festival Territorio Violeta, Encuentros Teveo.
En aquest espectacle l'escenografia juga un paper fonamental. Es tracta d'un mur que sempre és present, però no sempre és igual. I que suscita preguntes com: Per què alcem murs? Qui els ha alçats? De qui ens volem protegir? Què volem preservar? Com derrocar-los? Com sobreviure a la seua existència? Què hi ha de l'altre costat?
Aquest espectacle ha esdevingut en l’edició d’un llibre-cd il•lustrat amb totes les cançons i el text teatral de l’espectacle.
Millor disc de música familiar als III Premis Carles Santos
*Adaptació de l'espectacle al format de Campanya Escolar, on actúa Dani Miquel sense la banda dels Ma·Me·Mi·Mo·Músics