Qui no ha dit mai una mentida? Qui diga que mai no ha mentit a l'escola, al carrer, a casa, jugant a futbol o a les cartes, estarà mentint. Menteixen a la tele i a internet. Els contes són una mentida. Mentides que amaguen veritats. Veritats que amaguen mentides.
MENTIDA PODRIDA és un espectacle que proposa una reflexió sobre la mentida i la veritat a partir de la història d'un xiquet que rebutja la realitat. Dos arquitectes, experts en crear mentides, l'ajudaran a crear una nova identitat. S'aguantarà la mentida?
Espectacle seleccionat per la 'Mostra Igualada 2023' (Catalunya) i 'Despertares 2023' (Illes Canàries).
Aquest espectacle planteja el tema de la veritat i la mentida, la diferenciació entre les fake news i la informació contrastada, alhora que fomenta el pensament crític dels infants.
H2O és la història de dues amigues que decidixen passar un bonic dia de platja, però no s'adonen que el seu consum il·limitat de plàstic afectarà la mar, a la qual han vingut a banyar-se... No obstant això, l'Ànima de l'Aigua no ho permetrà i, amb un fort vent, les propulsarà cap a un viatge submarí perquè vegen on van a parar tots aquests plàstics que han emprat sense consciència.
A partir d'aquest viatge, reflexionaran sobre l'ús del plàstic i les seues conseqüències per als animals marins i, gràcies a l'ajuda del públic, trobaran solucions a un problema que avui dia és cada vegada major.
Un espectacle familiar, poètic i visual, que vol educar en valors d'ecologia, reforçant les idees de reciclar, reutilitzar i reduir els plàstics que consumim diàriament, amb l'objectiu d'adonar-nos de la importància de cuidar el nostre planeta Terra i entendre que si no actuem aviat, el mal pot ser irreversible.
Quan la Babs fa 9 anys, el seu avi li regala un porquet anomenat Oink. Als seus pares no els fa gens de gràcia tenir-lo a casa, però la Babs aconsegueix quedar-se’l a condició que l’Oink siga entrenat com un gosset. Però en aquesta història hi haurà moltes sorpreses i no tot és el que sembla…
Aquesta història ens crida a reflexionar sobre els drets dels animals i la cara fosca de la indústria dels aliments. També ens parla de la importància de l'honestedat i l'empatia per tal de crear vincles que tinguen en compte els sentiments dels altres.
VACÍO és un viatge al llarg de 18 anys, amb dues històries en paral·lel: la d'una xiqueta que arriba al món i la d'una mare que la rep amb els braços oberts i un amor incondicional. Ambdues fan un recorregut per les diferents etapes d'aquest camí; etapes plenes de preguntes sense resposta, de moments emotius, de desacords i trobades, de paisatges interiors desoladors i d'esperança, de buits.
La Rous Teatro va guanyar el Premio Nacional de las Artes Escénicas para la Infancia y la juventud (2011).
És una història que ens convida a contemplar la foscor que aguaita darrere dels somriures i a reconèixer la importància d'abordar-ho amb empatia i comprensió, sense jutjar i sense etiquetes.
A través de la dramatúrgia i la representació artística, la manipulació d'objectes i presència de titelles, l'espectacle ens submergeix en les complexes emocions dels qui lluiten contra la depressió.
"Vacío" no és només un espectacle, és una crida a l'acció de mares, pares, educadors, professionals de la salut mental i principalment una picada d'ullet a la joventut perquè senta i sàpiga que no està sola.
Pau i Joana, dos personatges molt divertits, ajuden Croma a crear la seua història, perquè ella es comunica amb dibuixos i colors!
A través de la il·lustració i la pintura contaran el seu viatge: com va volar damunt d'una garsa, ballar amb els insectes i parlar amb els peixets per tal de trobar la seua nova casa.
Premi de les Arts Escèniques Valencianes Millor Espectacle Infantil 2023
Amb la mescla de materials pictòrics, la manipulació d'objectes i la teatralitat, CROMA proposa, de manera poètica i suggeridora, una narrativa escènica habitada pel realisme màgic que sorgeix del paisatge quotidià.
En un carrer de París existeix una botigueta que amaga un preciós secret. Una botigueta on la música, l'alegria i la màgia sempre acompanyen a Colette, la seua botiguera, i a tots els seus objectes plens de fascinants històries.
Un xiquet s’atura a la porta buscant un regal per a la seua germana i Colette el convida a passar. De sobte, un món de fantasia s'obri davant d'ell. Quin serà el secret de Colette? Quantes sorpreses i aventures viurem en aquesta botigueta màgica, divertida i musical?
La Cia Cashalada ha estat guardonada amb dos premis Max a Millor Espectacle Musical i una nominació als darrers Premis de les Arts Escèniques Valencianes a Millor Espectacle Infantil.
L'espectacle preten desenvolupar les capacitats de l’escolta activa de l'alumnat, educar en valors mitjançant la música fomentant la paciència, la inclusió i les actituds de respecte cap als altres.
Fomenta la cooperació entre iguals i mostra les possibilitats de la música com a eina educativa transversal al temps que ajuda a desenvolupar el sentit crític i la curiositat de xiquets i xiquetes.
A l’espectacle 'Noves Historietes Medievals', Xavi Castillo es convertirà en un joglar que aproparà els contes als menuts i majors: fantasies de capa i espasa, cavallers, armadures, bufons, castells, dracs, bruixes, batalles, dimonis, ogres i donyets, etc.
El tema medieval és una constant en els espectacles de Pot de Plom. Des de l’any 95, són molts els contes i rondalles que hem adaptat, tant per accions al carrer com per a representacions a les sales de teatre, i fins i tot experiències televisives com Historietes Medievals, a Canal 9 o Les Noves Historietes Medievals per a À Punt.
La rondalla esdevé un material extraordinari per alimentar l'imaginari dels alumnes, i creiem que la imaginació és un dels factors importants del procés educatiu.
En un moment on escoltar és ben difícil per a tots, pensem que és interessant desenvolupar la capacitat d'escolta dels alumnes. Amb les rondalles volem recuperar la tradició oral, un magnífic heretatge cultural que ens pot ajudar a no trencar el fil de la nostra cultura i conèixer les nostres arrels, difonent el seu valor artístic, aprofitant-nos del seu valor lúdic i formatiu.
Comença el dia en el bosc. És un dia molt especial per als animals. És el dia del carnestoltes. El bufó es disfressa d'aranya, el cigne de conill, a la tortuga li creixen les ales de la closca, el ruc es transforma en unicorn i el dinosaure es vist de tucà, quin gran pic!
Tots es reunixen per a celebrar-ho i ballar fins que Lleó irromp en la festa. Un rugit i dos i tres, fan que isquen espaordits. Tots li tenen por però no saben que el major desig de Lleó és jugar amb amics.
Descobrirem que malgrat aquests grans rugits, Lleó amaga en el seu pit un enorme cor.
Espectacle nominat al Premi Oh! 2024 de les Arts Escèniques d'Astúries com a Millor Espectacle per a la Infància i Millor Disseny d'Il·luminació.
Una posada en escena amb tecnologia analògica, amb diferents formats que van des de les tècniques del teatre d'ombres més tradicionals fins a les més experimentals, donant com a resultat imatges poètiques i artesanals acompanyades de la música, que serveix com a fil conductor en un món oníric on tot és possible.
Aquest espectacle treballa valors de convivència, respecte i amabilitat, posant el focus en les relacions d'amistat.
Passejada ambiental pel riu Serpis - Aquesta activitat es desenvolupa a l’aire lliure, concretament, vora el buc del Serpis, riu que voreja la ciutat de Gandia. L’objectiu és posar en valor el seu paper mediambiental i històric, mitjançant el joc.
Museu a cel obert - El Teatre del Raval és molt més que un espai on veure teatre. És un lloc obert a l’art que s’esplaia fins i tot més enllà de les nostres parets. Us proposem fer un recorregut pels grafitis del carrer Sant Ramon i deixar la vostra empremta.
Desfem l’oblit – Visites guiades als edificis més emblemàtics de la Segona República i als refugis antiaeris del Prado i Peixateria. L'objectiu d'aquesta activitat és visibilitzar la virulència dels bombardejos contra la població civil, a més de fer un recorregut per l'arquitectura del racionalisme i les conseqüències socials que va patir la població a la ciutat de Gandia.
P&P Estació espacial – Espectacle interactiu de la Companyia Sonora que convida a l’acció a través del joc, l’experimentació sensorial i els instruments musicals creats amb materials reciclats.