Infantil i primària

Curs 2020–2021

TEATRE – MÚSICA

Plàstic-tic-tic

El Triangulista (Gandia)

Dates
Del 13 al 21 d’octubre de 2020
Edats
De 6 a 12 anys​​
Sinopsi
El Triangulista, cansat de la vida moderna, s’ho ha deixat tot. Fins i tot, l’orquestra filharmònica on era percussionista titular. Ara viatja amb Pep el Xoriguer, un ocell ben espavilat. Tots dos tenen un objectiu imminent: recollir els plàstics que embruten boscos i suren per l’aigua de rius i oceans. Però també volen viure aventures, conèixer altres mons, establir noves amistats.
Valors pedagògics
Fomentar la importància de respectar el medi ambient i valorar el companyerisme amb aquells que formen part del nostre dia a dia.
Durada
50 min.
Vídeo
Plàstic-tic-tic

TEATRE

Nautilus​

Cia. La Negra (València)

Dates
Del 22 al 30 d’octubre de 2020
Edats
De 6 a 12 anys​​
Sinopsi
El capità Nemo, que estima la mar més que la seua pròpia vida, viu a bord del Nautilus, un submarí secret que recorre els oceans de tot el món. Des de fa un temps, la vida marina està en perill i Nemo comptarà amb l’ajuda del professor Aronax per descobrir els secrets d’un món fascinant amenaçat per la contaminació humana.
Valors pedagògics
Proposar una lectura actual, compromesa i ecologista de la clàssica novel·la d’aventures 20.000 llegües de viatge submarí de Jules Verne i transmetre la importància del compromís de l’ésser humà per respectar el món que habita.
Durada
45 min.
Vídeo
Nautilus

CINEMA

Jacob, Mimi i els gossos del barri

Pel·lícula dirigida per Edmunds Jansons (Letònia i Polònia)​

Dates
Del 17 al 18 de novembre de 2020
Edats
Més de 6 anys​​
Sinopsi
Jacob viu a la ciutat i somia convertir-se en arquitecte com el seu pare. Quan el pare marxa uns dies a treballar, el xiquet viatjarà al poble amb la seua cosina Mimi i el seu oncle Àguila, on descobreixen les intencions d’un ric home de negocis que excava el parc central per edificar-hi nous gratacels.
Valors pedagògics
Conèixer la riquesa de l’entorn natural que ens envolta i reflexionar sobre les accions humanes que transformen la natura en construccions artificials.
Durada
70 min.
Vídeo
Jacob, Mimi i els gossos del barri

TEATRE – MÀGIA

Hai, la pescadora de somnis

Cia. Giramàgic (Barcelona)

Dates
Del 14 al 18 de desembre de 2020
Edats
De 3 a 6 anys​​
Sinopsi
Un cargol de mar emet la música de l’oceà. En un vaixell de cartó, Hai, la pescadora de somnis, inicia la seua aventura poètica per l’oceà de la imaginació convidant el públic a submergir-se en aquest viatge oníric de màgia, titelles i moviment per tal que l’acompanye en el seu somni per la llibertat.
Valors pedagògics
Transmetre el valor de les històries contades com aquesta narració d’origen indígena en la que s’apel·la també a la màgia, el teatre visual i d’objectes amb música en directe.
Durada
45 min.
Vídeo
Hai, la pescadora de somnis

TEATRE – CIRC

Circ Obsolet

Cia. La Panda de Yolanda (València)

Dates
Del 8 al 12 de febrer de 2021
Edats
Més de 10 anys​​
Sinopsi
Circ obsolet és un circ de la cochambre, d’allò caduc i oblidat. Com els telèfons fixos, les balladores flamenques damunt la tele, les televisions mateixes, o les cartes postals escrites a mà. Una oda a aquells que ho arreglen tot perquè les coses continuen funcionant, malgrat la seua inutilitat.
Valors pedagògics
Fomentar l’esperança, a través de la impermanència de les coses, com les cartes que ja no escrivim, els mocadors de tela que ja no usem les cintes VHS que han caducat o els vestits de comunió que no hem conservat.
Durada
60 min.
Vídeo
Circ Obsolet

CINEMA

Al sostre del món

Pel·lícula dirigida per Rémi Chayé (França-Dinamarca)

Dates
Del 25 al 26 de febrer de 2021
Edats
Més de 6 anys​​
Sinopsi
1882. Sant Petersburg. Sasha, una joveneta de l’aristocràcia russa, ha estat sempre fascinada per la vida aventurera del seu avi, Olukin. Explorador famós, va fer construir un magnífic vaixell trencaglaç, el Davai, que no va tornar de la seua darrera expedició a la conquesta del Pol Nord. Sasha decideix partir cap al Gran Nord seguint la pista del seu avi per tal de recuperar el famós vaixell.
Valors pedagògics
Apel·lar a l’emoció, l’aventura i la valentia a través d’una jove que busca el seu lloc al món, descobrint la bellesa dels paisatges i fomentant l’estima pels nostres majors.
Durada
80 min.
Vídeo
Al sostre del món

TEATRE – CIRC – DANSA

Son recuerdos

Cia. Alodeyá Circo Danza (Saragossa)

Dates
Del 3 al 5 de març de 2021
Edats
De 6 a 12 anys​​
Sinopsi
Alodeyá posa en escena una proposta coreografiada de dansa, teatre, circ i poesia que es barregen al ritme de la música interpretada en directe. Edu i Laura s’acompanyen de Sofía al piano, bateria i veu, en una bonica història d’amor, ben traçada amb la interacció de música i moviment, per parlar sobre la relació d’una parella i els seus vestigis quan acaba.
Valors pedagògics
La recerca d’allò perdut, un retrobament amb allò oblidat. Una proposta cap als sentiments des de la melancolia i l’amor, des de les sensacions que mouen emocions.
Durada
50 min.
Vídeo
Son recuerdos

TEATRE – MÚSICA

Una poma, un pomer

Cia. De Paper

Dates
Del 22 al 26 de març de 2021
Edats
De 3 a 6 anys​​
Sinopsi
L’Aran ha clavat queixelada a una poma i a dins hi ha trobat un petit tresor; una llavoreta espavilada que, amb l’ajuda de la terra i la pluja, es convertirà en un preciós pomer amb pomes boníssimes. Tan bones que ni el seu gos, el Pelut, ni el cargol, ni el conill podran resistir-se a clavar-los queixalada! L’espectacle està fet de papers, cartrons, dibuixos, llibretes i cançons populars en directe.
Valors pedagògics
Acostar-nos al cicle de la vida i a l’increïble món de les plantes, ple de sensibilitat i intel·ligència vegetal amb dibuixos i arranjaments creats amb delicadesa i sense presses, per fer gaudir als infants dels petits detalls i de la poesia de les coses senzilles.
Durada
50 min.
Vídeo
Una poma, un pomer

TEATRE – MÚSICA – CIRC

RRRRecicla’t! Setmana del reciclatge

Filharmònica, d’El Triangulista (Gandia)
La màquina del so, de Pep Gol (Barcelona)
Música per un tub, de Cento Carbó - Liante SA (Gandia)

Dates
Del 17 al 21 de maig de 2021
Edats
De 6 a 12 anys​​
Sinopsi
Celebrem el Dia Mundial del Reciclatge amb una gimcana escènica de reciclatge que tindrà lloc a diferents espais del Teatre del Raval, on s’hi desenvoluparan tres espectacles de tres artistes ben singulars que juguen i experimenten amb el reciclatge musical i teatral.
Filharmònica
Després d’anys de gira per mig món com a percussionista d’una orquestra filharmònica, El Triangulista posa en evidència les preocupacions, renúncies i frustracions a què es veuen sotmesos molts músics per guanyar-se la vida, en contraposició a una vida aparentment estable i feliç. Ara decideix pegar-li la volta a la seua vida: deixa inesperadament l’orquestra filharmònica i s’amaga a les golfes de ca son tio Ramonet de Colau i a través de la seua memòria i imaginació, trobarà un nou camí, ple d’esperança i vitalitat que desenvoluparà a la seua saga de capítols.
La màquina del so
Audició-concert que s’endinsa en el món del so mitjançant la tecnologia per contar-nos l’evolució dels instruments musicals des de la prehistòria fins ara, descobrint els instruments actuals i les possibilitats que ens donen. Al mateix temps permet jugar amb el so amb gravacions en directe per crear nous sons i fer música amb ells.
Música per un tub
Sempre ens han fet creure que en la vida hem de passar per un tub. Un tub prou estret, de fet. De qui va ser aquesta angoixant idea? No ho sabem però no patiu, tenim el remei. Música per un tub: molta música i a més, per molts tubs diferents. Per al Liante S.A. no existeix límit tubular a l’hora de celebrar la vida en comunitat a través de la música, el ball i el bullici! Liar-la o liar-la, no hi ha altra opció!