ESO i Batxillerat

Curs 2020–2021

TEATRE

Iaios

Cia. Escenoart (Vila-real)

Dates
De l’11 al 13 de novembre de 2020
Edats
De 12 a 14 anys​​
Sinopsi
Dos germans busquen el baló que la iaia Palmira ha amagat per tal que es queden a casa estudiant. Busca que buscaràs, registrant en caixes i baguls, troben objectes personals del iaio Salvador, que va morir quan ells eren menuts. Aquest és el punt de partida de l’espectacle que anirà teixint la història dels seus avantpassats sense la qual, els dos germans no existirien.
Valors pedagògics
Fomentar la imaginació a través dels diferents llenguatges escènics i objectes quotidians en desús; transmetre el respecte als nostres majors i compartir coneixements de la nostra història recent.
Durada
55 min.

TEATRE

Classe

Cia. La Medusa i Teatrencompayia (Vila-real – València)

Dates
Del 20 al 23 de novembre de 2020
Edats
De 16 a 18 anys​​
Sinopsi
Últim curs de batxillerat en un institut. Els estudiants es manifesten i deixen les aules buides, però una alumna prefereix assistir a classe, vol exposar un treball que ha preparat. Quan arriba el professor, aquest aprofita que només té una alumna per donar-li una classe especial abans que siga massa tard. Són la minoria.
Valors pedagògics
Remoure i commoure, provocar un instant d’emoció i que les paraules i les imatges deambulen pel cap i per l’ànima per molt de temps.
Durada
80 min.
Vídeo
Classe

TEATRE – CIRC

Yo Púb(L)ica

Cia. Arritmados (Alacant)

Dates
Del 26 al 27 de novembre de 2020
Edats
De 16 a 18 anys​​
Sinopsi
Yo, Púb(L)ica crea una analogia entre ser dona i artista de circ a través de tres conceptes bàsics: equilibri, força i resistència, escollits entre les qualitats bàsiques que ha de tindre una artista de circ. Un extracte exemplificant de la vida teatralitzat i poetitzat que pretén, des d’un prisma feminista, analitzar la realitat d’una forma crítica i transformadora.
Valors pedagògics
Reflexionar i obtenir una visió crítica de la societat capitalista i patriarcal en la que vivim, on pel simple fet de ser dones, ens exigeix ser esportistes d’alt nivell, corredores de fons de les nostres pròpies vides.
Durada
60 min.
Vídeo
Yo Púb(L)ica

CINEMA

En veu alta. La força de la paraula

Pel·lícula dirigida per Stéphane de Freitas i Ladj Ly (França)

Dates
Del 14 al 15 de gener de 2021
Edats
Més de 14 anys​​
Sinopsi
Cada any se celebra a la Universitat de Saint-Denis el Concurs d’Eloqüència que determina qui és “El millor orador del 93”, en referència al número del departament de Sena-Saint-Denis. Hi poden participar alumnes de tots els cursos, preparats amb l’ajut d’advocats, slammers i directors, que els formen en el delicat exercici de parlar en públic.
Valors pedagògics
Aprendre el funcionament dels subtils mecanismes de la retòrica com a afirmació del propi talent, i reconèixer la importància de donar-se a conèixer als altres i sobretot, a un mateix.
Durada
99 min.
Vídeo
En veu alta. La força de la paraula

TEATRE

Assaig sobre la lucidesa, de José Saramago

Cia. La Danesa (Barcelona)

Dates
Del 21 al 22 de gener de 2021
Edats
De 16 a 18 anys​​
Sinopsi
Fa quatre anys, a la capital, una plaga de ceguesa va fer aflorar el millor i el pitjor dels ciutadans i dels seus governants. Només una dona ho va veure tot. Ara, els ciutadans són cridats a les urnes. I de manera aparentment espontània, voten massivament en blanc, posant de relleu el necessari debat entorn de l’anomenada “democràcia real”.
Valors pedagògics
A través d’aquesta obra contemporània, segona part del cèlebre Assaig sobre la ceguesa, de José Saramago, es pretén obtenir una mirada crítica cap als mecanismes del poder posant en el punt de mira la corrupció del sistema democràtic.
Durada
75 min.
Vídeo
Assaig sobre la lucidesa, de José Saramago

TEATRE

@Rita_Trobador

Cia. Esclafit Teatre (Elx)

Dates
Del 27 al 29 de gener de 2021
Edats
De 16 a 18 anys​​
Sinopsi
Què té en comú Azalais, una poetessa occitana (trobairitz) nascuda l’any 1146 amb Sor Isabel de Villena, l’abadessa del Convent de la Trinitat durant el segle XV? I totes dues, què tenen a veure amb Rita, una youtuber que carrega sobre l’esquena el pes de 5000 anys d’història? Tres dones. Tres mirades en el temps que, en el fons, són una sola veu.
Valors pedagògics
Reflexionar sobre el fet que res naix del no-res. Els camins són terra dura i ferma que es compacta a força d’insistir i tenen impregnada la identitat d’aquelles que el van transitar.
Durada
55 min.
Vídeo
@Rita_Trobador

TEATRE – CIRC

Circ obsolet

Cia. La Panda de Yolanda (València)

Dates
Del 8 al 12 de febrer de 2021
Edats
De 12 a 16 anys​​
Sinopsi
Circ obsolet és un circ de la cochambre, d’allò caduc i oblidat. Com els telèfons fixos, les balladores flamenques damunt la tele, les televisions mateixes, o les cartes postals escrites a mà. Una oda a aquells que ho arreglen tot perquè les coses continuen funcionant, malgrat la seua inutilitat.
Valors pedagògics
Fomentar l’esperança, a través de la impermanència de les coses, com les cartes que ja no escrivim, els mocadors de tela que ja no usem les cintes VHS que han caducat o els vestits de comunió que no hem conservat.
Durada
60 min.
Vídeo
Circ obsolet